Coaching hjælper både fysisk og psykisk ved genoptræning

Et nyt studie fra physical university of Iowa viser spændende resultater i et studie om coaching som støtte til patienter med langvarig sygdomsforløb for at komme tilbage til arbejde.

De havde set på data fra forskellige sygdomsgrupper, og valgt specifikke ud som havde kendte faste tidsrammer. Heriblandt svære frakturer efter biluheld, der kræver minimum 3 måneders sengeliggende, og efterfølgende 3 måneders genoptrænings med fysioterapeut. Milde blodpropper der ikke implicerede tale og hukommelses tab, men har svære fysiske genoptræningsbehov af minimum 6 måneders. Samt flere sygdomsforløb af ca. 6 måneders varighed der inkluderer genoptræning.

Da de havde fundet sygdomsgrupperne, sendte de spørgeskemaer ud til 40 tidligere patienter der for nyligt havde gennemgået disse sygdomsforløb på normal vis. Et af spørgsmålene var blandt andet “da du startede på arbejde igen, hvor fysisk parat følte du dig?” og det samme spørgsmål angående psykisk.

Eftefølgende blev 20 patienter indlemmet i forsøget, hvor af 2 meldte fra undervejs. De fik en indledende coaching session med deres tildelte coach på hospitalet, og herefter en coaching session pr. telefon hver 3 uge.

Resultatet var positivt.

Alle 18 patienter kom tilbage på arbejde mellem 1 til 5 uger tidligere end normalt med et gennemsnit på 17 dage.

Til spørgsmålet om parathed svarede de:

Parathed Forsøgsgruppen Normalgruppen
Fysisk 94% 87%
Psykisk 97% 89%

Det ser rigtigt positivt ud, og det er spændende at se om ikke der er nogle der følger op med større forskningsprojekter. Det er et område hvor der er mange penge at spare for både sundhedsvæsen og forsikringsselskaber.

Hvis man har brug for coaching til genoptræning kan man evt. kontakte mindjuice.dk der er et af landets største coaching firmaer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *