Det bør du vide om borderline personlighedsforstyrrelse

Det kan være svært at skulle indse og acceptere, at man lider af en personlighedsforstyrrelse. Det er begrænset, hvad man lærer om personlighedsforstyrrelser i skolen og generelt gennem medierne. Det er derfor stadig meget tabubelagt og tys tys. De fleste kender kun til skizofreni, hvilket har fået et dårligt ry gennem film og tv. Personlighedsforstyrrelser er blevet gjort farlige. Det er dog ikke sådan virkeligheden er. I virkeligheden kan du leve et helt almindeligt liv med personlighedsforstyrrelser som f.eks. borderline, hvis du får den rette behandling. 

Her er det en rigtig god idé at finde en dygtig psykoterapeut. Der findes mange dygtige derude, men det kan være uoverskueligt at skulle undersøge dem alle. Du kan finde et eksempel på en dygtig psykoterapeut til at arbejde med borderline.  

Hvad er borderline? 

Borderline er en personlighedsforstyrrelse, der især påvirker humøret på vedkommende. Det kaldes derfor en emotionelt ustabil personlighedsforstyrrelse. Hvis man har borderline, så kan ens humør skifte på et øjeblik og følelserne svinger generelt mellem ekstremerne. Det kan ofte lede til impulsive og følelsesbaserede beslutninger. Hvis man har borderline, kan det være svært at forstå sine egne beslutninger og reaktioner såvel som andres beslutninger og reaktioner. Man kan derfor ofte komme til at føle sig forkert og misforstået. 

Kan man helbrede borderline? 

Det rygtes at man ikke helbrede personlighedsforstyrrelser. Det er dog ikke sandt. Det er muligt at arbejde sig ud af den mistillid til verden, som borderline-forstyrrelsen er skabt af. Det rammer oftest dem, der har oplevet omsorgssvigt i barndommen. Det er derfor ikke en nem opgave at skulle arbejde sig ud af, men det er bestemt ikke umuligt. Med den rigtige støtte og hjælp fra professionelle, der har kendskab til at arbejde med borderline, er det bestemt muligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *