Kilder

Forskning om sundhed og velvære er der efterhånden blevet forsket og udviklet meget data om i hele verden.

Nedenfor er der nogle af de kilder vi kan anbefale:

Officelle myndigheder

Fødevarestyrelsen – Dette er en styrelse under Miljø- og Fødevareministeriet. Fødevarestyrelsens formål er at sikre at danskerne har sunde og sikre spisevaner. Det vil sig de skal vejlede om gode kostvaner og beskytte danskerne mod vildledende markedsføring på fødevareområdet. Du kan læse mere om Fødevarestyrelsen her.

Sundhedsstyrelsen  – Dette er en styrelse under Sundheds- og Ældreministeriet. Sundhedsstyrelsens formål er sundhedsfremme i Danmark. Det vil sige at Sundhedsstyrelsen fokuserer på forebyggelse af sygdomme og behandling af sygdomme i Danmark og andre relaterede opgaver, der kan fremme sundheden i Danmark. Læs mere om Sundhedsstyrelsen her.

Private organisationer

Bodylab – Dette er en privat dansk virksomhed, der har til formål at udbrede  viden om fordele og begrænsninger ved kosttilskud og sportsprodukter. Bodylab er i vores optik en af de mest interessante aktører i Danmark med fokus på sundhedsfremme. Du kan læse mere om kosttilskud hos Bodylab her, der også er de førende danske producenter af proteinpulver uanset om det drejer sig om proteinpulver lavet af af valleprotein, sojabønner, ris, kasein eller æg. Du kan læse Bodylabs guide til proteinpulver her. 

Kræftens Bekæmpelse – Dette er en privat interesseorganisation, der ikke er direkte forbundet til nogle statslige organisationer, men arbejder sammen på tværs af mange institutioner med det formål at færre får kræft i Danmark, behandlingen af kræft bliver bedre og at livet med kræft og efter kræft bliver et bedre liv. Kræft er den gruppe sygdomme, der belaster folkesundheden mest i Danmark. Du kan læse mere om Kræftens Bekæmpelse her.

Skimmelsvamp – Skimmelsvamp er en hjemmeside der informerer om gruppen af svampe, der oftest går under betegnelsen skimmelsvampe. Skimmelsvamp findes både indendørs og udendørs og kan være til stor gene for mennesker. Ved huse kan det også være et tegn på der snart indtræffer sig hussvamp, hvilket er decideret skadeligt for bygninger. Du kan læse mere om skimmelsvamp her.

Internationale organisationer

US National Library of Medicine – Denne organisation bliver i daglig tale kaldt PubMed. Dette er i bund og grund en stor artikeldatabase med sundhedsartikler, og den er offentlig tilgængelig. Det er dog ikke alle artikler, der er gratis, men de kan alle erhverves online. Det kan ikke understreges nok at dette er en af de vigtigste tiltag på global plan for at gøre viden om sygdomme, sundhedsfremme og behandling offentlig tilgængelig. Du kan læse meget her på PubMed, der er verdens største medicinske bibliotek.