Sådan kommer du igennem mentale problemer

Lider du af PTSD eller kender du nogen du er bange for gør? Så læs med her. Førhen var PTSD ikke en anerkendt sygdom og mange prøvede, at skjule at de led af den. I dag er vi heldigvis blevet meget klogere. Det er almindeligt kendt, at soldater der er hjemvendt fra krig, har stor risiko for at lide af PTSD. Men der er mange flere mennesker, der ikke har været udsendt som soldater, der viser tegn på PTSD. Er du i tvivl om, du behøver PTSD behandling eller kender du en, som du mener kan have PSTD symptomer, så bør du gøre alt hvad du kan for at hjælpe dem.

Hvem kan få PTSD?

Det kan alle i princippet. Mennesker som har været udsat for en handling eller en begivenhed der var for voldsom til deres psyke, vil kunne få PTSD symptomer. Et voldsomt traume af en hvilken som helst art kan altså gå hen og give PTSD og du kan få brug for PTSD-behandling. Det er vigtigt at vide, at det ikke kun er krig, død og ødelæggelse der kan gide PTSD. Nogle viser tegn på symptomerne efter en meget voldsom fødsel. Det er heldigvis blevet en anerkendt sygdom og den bliver ikke længere ”gemt væk”. I dag kan du heldigvis få en rigtig god behandling og komme dig helt oven på et traume der har givet dig PTSD.
Hvis du ønsker at læse mere om PTSD behandling, så kan du finde mange informationer online.

Du kan også udvikle PTSD for oplevelser du har været udsat for tidligere, hvor du måske ikke forstod dem. Det er set, at folk der har været udsat for et voldsomt traume i deres barndom, udvikler PTSD i deres voksenliv med direkte sammenhæng til traumet de oplevede i deres barndom.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *