Syv skønne salater – en til hver dag i ugen

I løbet af de seneste år er vi gået mere og mere væk fra kun at få kogte kartofler, brun sovs og skamkogte grøntsager til middagsretten. Det er jeg personligt selv glad for – andre sværger nok stadig til det. En frisk salat med ingredienser, der er tilpasset hovedretten eller en fyldig salat til frokost giver et skønt boost … og god samvittighed. Og salat – nogle salater – kan sagtens spises sammen med brun sovs.

Kig med her, og få inspiration til salaten, der skal akkompagnere din aftensmad eller udgøre din frokost.

Blomkålssalat med bacon

Blomkålssalat med bacon vendt i lige tilpas nok af en hjemmelavet, cremet mayonnaisedressing smager mums. Her får du brugt både blomkålsbuketter og blomkålsstok. Der er bid i salaten fra friske forårsløg, syrlighed fra æbler og salt og knasende sprødhed fra det stegte bacon. Løber tænderne i vand? Find opskriften ved at klikke på linket eller billedet.

blomkålssalat

Waldorfsalat

Waldorfsalat er én af de salater, der passer særdeles godt til retter med sovs, men det er nok ikke salaten, du spiser til frokost med et stykke groft flute til. Det er en festsalat, som blev populær i 70’erne, samtidig med at alt – svin som kalv – skulle steges som vildt. Det er en sødlig ”frugtsalat” med et bittert strejf fra bladselleri og valnødder. Du finder opskriften på en ”let” variant, når du klikker på link eller billede.

waldorfsalat

Tabouleh

Tabouleh er – som navnet antyder – fra lidt andre himmelstrøg end de danske. Salaten har nemlig sin oprindelse fra Mellemøsten, hvor den er ret udbredt som tilbehør eller som appetitvækker. Er der en salat, der fortjener betegnelsen ’saftig’, så er det denne. Den er et festfyrværkeri af saft fra tomater, løg, agurker og citron. Det er en herlig, mættende frokostsalat, men den kan også anvendes til stegte retter – frikadeller, koteletter, fisk osv. Prøv den! Klik på link eller billede!

tabouleh

Melonsalat

Melonsalat lyder lidt som en frugtsalat. Det er det også, men uden den fede, cremede flødedressing. Derudover er der feta – aka salatost – og sort peber i, som gør, at den egner sig mere til middagsmaden end til dessert. Salaten – som du finder opskriften på ved at følge linket eller klikke på billedet – egner sig fortrinligt til stegte retter – også retter med brun sovs.

melonsalat

Rødkålssalat

Rødkålssalat er en noget lettere – både at lave og at spise – end den traditionelle kogte rødkål, som vi mest spiser til julemaden og måske lige i en ribbens- eller frikadellesandwich. Rødkålssalaten her er en glimrende og frisk erstatning til både julemaden og i sandwich. Derudover smager den også godt til mange hverdagsretter, og da den er hurtigt lavet … hvorfor så ikke? Se opskriften ved at klikke på link eller billede.

rødkålssalat

Bulgursalat

Bulgursalat kan du servere som tilbehør i stedet for kogt bulgur, ris eller andre kornprodukter. Den mætter godt, og kan også sagtens være frokostretten i stedet for de fire flade rugbrødsmadder eller – i mindre portioner – som supplement til dem. Ud over bulgur er der forfriskende, saftige tomater, sødme fra tørrede abrikoser og bid fra forårsløg og fennikel. Dressingen giver et snert af syrlighed. Opskriften? Klik på billedet herunder, eller følg linket.

bulgursalat

Spinatsalat

Spinatsalat bliver bedst, når du bruger babyspinat – små, helt nye blade. Det er desværre ikke altid, de er til at få fat i. Babyspinat er de helt unge blade, der høstes, inden de bliver til ”fuldvoksen” spinat. De smager ikke lige så kraftigt af spinat som den ”gamle”. Kan du ikke få babyspinat, så må du jo nøjes. Og bevares, det smager da også lækkert, især i selskab med mango, solsikkekerner, gedeost og avocado som i den opskrift, du kommer frem til ved at følge linket eller klikke på billedet herunder.

spinatsalat

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *